3 mins read

Varför går Bitcoinpriset upp så snabbt? Kunde bitcoin krascha?

Bitcoin pris senaste: Varför går Bitcoinpriset upp så snabbt? Kunde bitcoin krascha?
Den senaste bitcoin pris boom drivs av Wall Street „växande omfamning“ av kryptokurrency, enligt en ledande ekonomisk historiker.
Av ALICE FOSTER
Publicerad: 17:41, tisdag 12 december 2017 | Uppdaterad: 18:05, tisdag, 12 december, 2017

1
Bitcoin Getty

Bitcoin pris senaste: Varför stiger priset Bitcoin SO HIGH? Meteorisk stigning förklarade
Bitcoin ökade mer än 15 procent på måndagen ensam och steg över 17 000 dollar för att träffa en ny rekordhög, efter nästan tredubbling i värde under den senaste månaden.

Varför stiger priset Bitcoin Revolution

Prisöverskottet kom efter att bitcoin-futures lanseringen sent Välskriven recension om Bitcoin Revolution på söndagen gav exponering för bitcoinmarknaden via en stor reglerad utbyte för första gången.

Dr Garrick Hileman, ekonomisk historiker vid University of Cambridge, sa: „Nyckelfärdig förare har varit Wall Sts växande omfamning av bitcoin.

„CME, CBOE och NASDAQ alla tillkännager lanseringen av futuresmarknader för bitcoin, och många ser detta som den ytterligare legitimeringen av bitcoin som en ny tillgångsklass.

Relaterade artiklar
Bitcoin skickar priset på guld FALLING
Bitcoin pris: Ska du köpa Bitcoin idag? Kommer du att vinna eller förlora?
„Vi har sett den globala användarbasen växa dramatiskt från cirka 5 miljoner i april i år till mellan 20-30 miljoner nu.“

Ethereum Code skickar priset på guld FALLING

Han sa att mellan 80 och 90 procent av de nya användarna Välskriven recension om Ethereum Code är investerare, vilket innebär att endast en liten del av det nya bitcoin-adopterandet är för användning som valuta.

Nyckelfärdig nyckelfärdigare har varit Wall Sts växande omfamning av bitcoin

Dr Garrick Hileman, ekonomhistoriker vid University of Cambridge

Chicago-baserade derivatutbyte CBOE lanserar terminerna sent på söndagen, medan CME-koncernen kommer att lansera sitt terminsavtal i helgen.

NASDAQ, världens näst största börs, förväntas starta bitcoin terminer under första halvåret 2018. Futures är ett sätt att satsa på eller häcka mot bitcoin

Ändå är Wall Street fortfarande skeptisk till den mycket volatila digitala valutan, med kritikerna som varnar för att bitcoin skulle kunna vara en bubbla att brista.

CME VD: Investerare kommer snart att vara redo att satsa mot Bitcoin
Spela upp video

Trots att den vill dra in nya investerare ser de flesta fondförvaltare av större företag bitcoin

Frågade om det skulle kunna vara en bitcoin-krasch sa Dr Hileman: „Varje gång investeringarna flyttas upp där finns risk för en betydande korrigering.

„Både 2011 och 2014 förlorade följande skarpa ökningar av prisbitcoin efterhand nästan 90% av dess värde.

„I motsats till nederländska tulpaner har bitcoins pris upprepade gånger studsats av dessa motgångar.