2 mins read

Om du köpte $ 100 av bitcoin

Om du köpte $ 100 av bitcoin för 7 år sedan skulle du sitta på 75 miljoner dollar nu
Priset på bitcoin slog en ny rekord hög på måndagen närmare 2 200 dollar.
Måndag markerar också den sjunde årsdagen av Bitcoin Pizza Day, vilket allmänt anses vara den första transaktionen med hjälp av kryptokurrency.
Om du köpte $ 100 värde av bitcoin den 22 maj 2010, skulle du sitta runt 72,9 miljoner dollar idag.

Bitcoin Trader stora rally driver priserna för att spela höga nivåer

Måndag markerar sjuårsjubileet för Bitcoin Pizza Day – det ögonblick som Välskriven recension om Bitcoin Trader en programmerare heter Laszlo Hanyecz tillbringade 10 000 bitcoin på två pappas John’s pizzor.

Viktigare än den första transaktionen som använder cryptocurrency är om bitcoin det regnar genom $ 2.100 och $ 2200 poäng på måndag.

Bitcoin handlade så högt som $ 2,251,61 på lördag måndag efter att ha förstört $ 2000-barriären över helgen, enligt CoinDesk-data.

En medlem av bitcoin trading club poserar med bitcoin medaljer vid klubbens möte i Tokyo.
Yoshikazu Tsuno | AFP | Getty Images
En medlem av bitcoin trading club poserar med bitcoin medaljer vid klubbens möte i Tokyo.
Den 22 maj 2010 frågade Hanyecz en medarbetare på ett bitcoinforum för att acceptera 10 000 bitcoin för två Papa John’s Pizzor. Vid den tiden trodde Hanyecz att mynten hade „minas“ på sin dator värda omkring 0,003 cent vardera.

Bitcoin-gruvdrift innebär att man löser en komplex matematisk lösning med gruvarbetare som belönas i bitcoin. Så här fick Hanyecz sina första mynt.

Bitcoin Profit det har fortfarande

Cryptocurrency måste fortfarande diskuteras med Välskriven recension om Bitcoin Profit kriminell verksamhet, men det har fortfarande sett en fantastisk rally. Här är två fakta, på Bitcoin Pizza Day, men det belyser detta:

Medan det var 30 kronor värt, skulle Hanyecz pizzor nu kosta 22,5 miljoner dollar till nuvarande bitcoinpriser.
Om du köpte 100 kronor bitcoin till 0,003 cent pris den 22 maj 2010 sitter du nu runt 75 miljoner dollar.
Ett antal faktorer har kört rallyet:

Nyligen godkänd lagstiftning i Japan som tillåter återförsäljare att börja acceptera bitcoin som en juridisk valuta har ökat handeln med yen, som nu står för över 40 procent av allt bitcoinhandeln
Politisk osäkerhet globalt har drivit efterfrågan på bitcoin som en fristående tillgång
En debatt inom bitcoin-samhället om den framtida tekniken bakom bitcoin som kallas blockchain har skett. Det fanns minst två separata kryptokurser, men dessa bekymmer har sjunkit med ett alternativ, mer välsmakande alternativ som nu läggs fram.