4 mins read

Care Bears, Roger Ver och Tesla shenanigans: Dåliga kryptonyheter i veckan

Kolla in veckans Bad Crypto-podcast.

Medan Bitcoin förblir under taket på 12 000 dollar kan du välja framtida prisförutsägelser. De Winklevoss Brothers säga att myntet kommer att nå $ 500.000 och kanske till och med $ 600.000 om regeringarna börjar inkludera den i sina valutareserver. Tvillingarna satte inte ett datum på den förutsägelsen men Ecoinometrics, ett dataanalysföretag, tror att mönstret efter halveringen pekar på ett pris på 41.000 dollar före slutet av året. Bitcoin kommer sedan att slå sex siffror i mitten av april , säger de. Eller så kan du ta råd från Max Keizer.

RT-värden ser Warren Buffetts senaste investeringar i Japan som ett tecken på att Sage of Omaha håller på att ta slut på dollar. Bitcoin, säger han, kommer snart att se rekordhöga toppar

Buffett själv har kallat Bitcoin ”råttgift i kvadrat” men han är inte den enda personen som är skeptisk till digitala valutor. Användare på Reddit har upptäckt en tråd som visar svaret på Satoshis första inlägg . Det verkar som om ingen gillade det … förutom Hal Finney.

Roger Ver känner på samma sätt nu om Bitcoin ABC . Den nya Bitcoin Cash-gaffeln vill implementera en „myntbasregel“ som skulle flytta 8 procent av nya Bitcoin Cash till en utvecklingsfond. Frågan är vem som får behålla Bitcoin Cash-namnet. Ver vill vara säker på att det inte är ABC.

I vänligare nyheter kommer det indiska utbytet CoinDCX att hålla en online-utbildning och blockchain-certifieringskurs . Företaget hoppas kunna nå 50 miljoner användare i Indien. Portbase, en leverantör av logistiklösningar, har avslutat den första fasen av sin integration med blockchain-plattformen Tradelens. Företagen kommer att hantera verksamhet och processer för hamnar i Amsterdam och Rotterdam. Och Spartan Black, en asiatisk kryptovalutafond, ser bra saker i väntan på Polkadot . Priset på det nya protokollets DOT ökade med 200 procent inom åtta dagar efter lanseringen, och analytiker tror att det fortfarande har ett sätt att gå. Protokollet skalas snabbt, kostar mindre än Ethereum och görs av Gavin Wood som var ansvarig för mycket av Ethereums utveckling.

Polkadot är inte det enda blockchain-protokollet som kan vara användbart i framtiden. FinID är ett brasilianskt projekt utvecklat genom CPqD, ett forsknings- och utvecklingscenter för telekommunikation. Projektet syftar till att använda blockchain för att skapa suveräna, decentraliserade digitala ID.

Tommy Leas, även känd som DJ PLS & TY, har använt Foundation, den Ethereum-baserade konst- och kulturplattformen, för att lansera sin vinyl ”Very Special” EP . Plattformen säljer token som köpare kan lösa in för en fysisk vara, vilket höjer priset i linje med efterfrågan.

Leas startade sin begränsade upplaga på $ 50. Tolv försäljningar senare säljs för 68,27 dollar

Om det priset låter som en stjäl hör du vad en Tesla-anställd nyligen hört. Den anställde kontaktades av någon som erbjöd dem Bitcoin i värde till en miljon dollar i utbyte mot att placera skadlig kod på Teslas datorer. Hackaren planerade att kräva 4 miljoner dollar för att inte publicera företagets stulna data online. Men medarbetaren berättade för FBI och arbetade med brottsbekämpning för att fånga hackaren. En rysk medborgare, Egor Igorevich Kriuchkov, har åtalats.

Trots att hon hade sådana ärliga arbetare har Teslas aktiekurs varit mindre än fantastisk . Aktien föll 4,7 procent på en dag efter bolagets beslut att sälja aktier för att skaffa kapital. Zooma zoomade dock upp 41 procent på en dag. Det ger en ökning med 571 procent i år.

Och slutligen kommer Care Bears att gå med Cryptokitties och Atari i den blockkedjebaserade spelvärlden The Sandbox. Åttiotalets leksaker släpper NFT som spelare kan använda i Care-a-Lot-miljön. Vem skulle ha förutsagt det?